Niels Wissum

Jeg underviser i rytmisk klaver, spil på diverse keyboards og sammenspil samt bifagsklaver for de rytmiske MGK elever. Jeg har opbygget skolens lydstudiefaciliteter,som jeg ofte bruger som element i undervisningen.

Jeg er uddannet fra Rytmisk Konservatorium med afgang i 1994. Jeg startede oprindeligt i fusionsorkesteret Bagdad Dagblad, men har siden hen også ”backet” et hav af solister som eksempelvis Kaya Brüel, Roy Richards, Ann Louise, Mark Linn, Ida Corr og Louise Norby  m. fl.

Jeg er medejer af  musikstudiet Koedsound, hvor jeg skriver og producerer musik til bl.a. radio, tv og film.

Undervisningen tilrettelægger jeg ud fra den enkelte elevs ønsker, evner og kunnen. Det vigtigste er i første omgang at få tændt eleverne, så de synes det er sjovt at gå til klaver.

Nogle gange bruger vi noder og andre gange lærer vi numre ved at lytte dem af fra cd’er, Mp3’er og ikke mindst YouTube, som har vist sig at være guld værd i undervisningen. Det er fantastisk at kunne vise eleverne at; sådan så Miles Davis altså ud da han stod og spillede ”All blues”, eller at; det nummer I har hørt i X factor i fredags, det blev altså oprindeligt spilllet af Jackson Five med Michael Jackson i forgrunden….prøv lige at se her…..osv. osv. Et musikhistorisk skatkammer.

Jeg lægger stor vægt på at udvikle elevernes fornemmelse for timing i musikken, og at de får en kropslig fornemmelse for og oplevelse af, hvad det vil sige at swinge. Den oplevelse kan være meget stærk og kan findes i mange afskygninger fra en af Oscar Petersons solo’er til et af Timberlands maskinbeats.

Mange af mine elever deltager også i forskellige former for sammenspil på Musikhøjskolen og optræder ved koncerter flere gange i løbet af sæsonen.

Tilbage til Undervisere