Orkestre og bands

Gratis for sang- og instrumentalelever på Musikhøjskolen

I de enkelte sammenspil sker optagelse efter aftale med din instrumentallærer og band-/orkesterlederen.

Særligt for strygere

Begyndere
ca. 5-8 år

DaCapoStryg

Vi spiller små stykker uden noder og arbejder desuden med at træne det ”indre øre” samt de mest grundlæggende rytmer. Vi bruger bl.a. Music Mind Games o.l. i undervisningen.

Let øvede

CrescendoStryg

Her spilles efter noder, og der arbejdes videre med nodelæsning, rytmetræning og hørelære.

Let øvede/øvede

KAOS-orkester (tidl. JuniorStryg)

Her spilles efter noder, og der arbejdes med rytmetræning og hørelære. KAOS-orkester deltager i projekter sammen med CrescendoStrygerne, Juniorblæserne og Katla Strings.

Øvede

Katla Strings

Her arbejdes med længere stykker eller hele værker. Der kræves en vis grad af selvstændighed og hjemmeøvning i dette orkester.

Særligt for blæsere

Let øvede

Juniorblæserne

Juniorblæs er for dig, der spiller et træblæserinstrument (fløjte, obo, klarinet, fagot eller saxofon) og har spillet et par år og mere. Aldersgruppen er ca. 10-15 år.
Her er sammenspil og sammenhold i højsædet, og vi griner næsten lige så meget, som vi spiller, dog helst ikke samtidig. Du lærer at holde din egen stemme og spille sammen med andre blæseinstrumenter.
Vi spiller et meget varieret repertoire, og du får lov at komme med ideer til, hvad vi skal spille.

Intensive forløb

Øvede

SIF – Særligt Intensivt Forløb

SIF er en blanding af kammermusik og ensemblespil. Der indgår også hørelære, musikteori og lign. SIF kan være et led i forberedelsen til fx musikefterskole, gymnasium med musik på højniveau eller MGK. Vi forventer, at du gør en særlig indsats med øvning og forberedelse – både hjemme og i din instrumentalundervisning.

For alle elever

Øvede

Bersærk

Orkestret har nået et niveau, der kræver erfaring på instrumentet. De mange aktiviteter arrangeres i høj grad af en bestyrelse bestående af medlemmer fra orkestret. Der er plads til både seriøst prøvearbejde og det sociale samvær. Orkestret omfatter klaver, slagtøj, guitar, elbas, accordeon, blæsere og strygere.

Let øvede/øvede

Big Band

Musikhøjskolens Big Band er et rigtigt big band med rytmegruppe (bas, trommer, klaver og guitar) og en blæsergruppe (trompeter, saxofoner og basuner). Big bandet spiller rytmisk musik, alt fra jazz til pop, men også en del blues og rock. Det er ikke et krav, at man kan læse noder, hvilket man netop hurtigt lærer i et big band. Vi arbejder også med improvisation og solospil.

Repertoiret er i øjeblikket eksempelvis ‘Heard It Through the Grapevine’, ‘Harlem Nocturne’, ‘Thriller’ og mange andre. Vi har det sjovt sammen, når vi øver, hvor vi også hygger, snakker og spiser kage.

Vi spiller ca. 4-6 koncerter om året. I øjeblikket er der ledig plads på guitar, basun, trompet, 2. tenor- og baryton saxofon.

Let øvede

Fredagsholdet for accordeon og cello

Dette relativt nye hold er ved at blive navngivet.
Deltagelse på holdet aftales med din instrumentallærer og lærerne på holdet.
Klik på ‘Hold og tilmelding’ for mere info samt tilmelding.

Øvede

Queen C

Optagelse aftales med lærerne og din egen instrumentallærer.

– Begyndere/let øvede
– Øvede

Slagtøjssammenspil

Kristian har to faste ensembler, som er niveaudelt i begyndere og øvede. Vi spiller på alle instrumenter, som slagtøjsinstrumentgruppen byder på, og som skolen har – xylofon. marimba, vibrafon, klokkespil, pauker, div. småpercussioninstrumenter og congas, bongotrommer, claves mm. Vi vælger musiknumre sammen og arrangerer for vores gruppe – alt “godt” og alle genrer kan bruges!

Optagelse aftales med Kristian og din egen instrumentallærer.

Let øvede

Spillebulen

Vi synes, at sammenspil er en vigtig ting. Så når man har spillet et par år på sit instrument, er det på tide at finde ud af, hvad det kan bære – sammen med andre. Her er Spillebulen en mulighed. Vi spiller alt fra bulgarsk sigøjnermusik over filmmelodier til Cowboy blues. Alt sammen skyllet ned med en rytmeleg til at styrke den fælles puls. Undervisningen vil foregå i tæt samarbejde med den enkelte elevs instrumentallærer.

Let øvede

Teamsters

Dette er et rytmisk band, hvor besætningen er sang, blæsere, guitar, keyboard, bas og trommer. Optagelse aftales med læreren.

Let øvede

The Undecided

Optagelse aftales med lærerne og din egen instrumentallærer.

Øvede

White Shirts

Optagelse aftales med lærerne og din egen instrumentallærer.

#
Tilbage til Musik