Orkestre og bands

Gratis for sang- og instrumentalelever på Musikhøjskolen

I de enkelte ensembler sker optagelse efter aftale med din instrumentallærer og band-/orkesterlederen.

Særligt for strygere

Begyndere

DaCapoStryg

Vi spiller små stykker uden noder og arbejder desuden med at træne det ”indre øre” samt de mest grundlæggende rytmer. Vi bruger bl.a. Music Mind Games o.l. i undervisningen.

CrescendoStryg

Her spilles efter noder, og der arbejdes videre med nodelæsning, rytmetræning og hørelære.

Let øvede/øvede

JuniorStryg

Her spilles efter noder, og der arbejdes med rytmetræning og hørelære. JuniorStrygerne deltager i projekter sammen med CrescendoStrygerne, JuniorBlæserne og Katla Strings.

Katla Strings

Her arbejdes med længere stykker eller hele værker. Der kræves en vis grad af selvstændighed og hjemmeøvning i dette orkester.

Særligt for blæsere

Musikhøjskolens Blæserensemble

Blæserensemblet er et af skolens bedst spillende ensembler. Besætningen er tværfløjte, obo, klarinet og fagot. Vi spiller værker både for stort ensemble og for kammermusikbesætning.

Begyndere/let øvede

Juniorblæserne

Blæsersammenspil for børn og unge. Besætningen er tværfløjte, obo, klarinet og fagot.

For alle elever

Bersærk

Orkestret har nået et niveau, der kræver erfaring på instrumentet. De mange aktiviteter arrangeres i høj grad af en bestyrelse bestående af medlemmer fra orkestret. Der er plads til både seriøst prøvearbejde og det sociale samvær. Orkestret omfatter klaver, slagtøj, guitar, elbas, accordeon, blæsere og strygere.

Let øvede/øvede

Big Band

Musikhøjskolens Big Band er et rigtigt big band med rytmegruppe (bas, trommer, klaver og guitar) og en blæsergruppe (trompeter, saxofoner og basuner). Big bandet spiller rytmisk musik, alt fra jazz til pop, men også en del blues og rock. Det er ikke et krav, at man kan læse noder, hvilket man netop hurtigt lærer i et big band. Vi arbejder også med improvisation og solospil.

Repertoiret er i øjeblikket eksempelvis ‘Heard It Through the Grapevine’, ‘Harlem Nocturne’, ‘Thriller’ og mange andre. Vi har det sjovt sammen, når vi øver, hvor vi også hygger, snakker og spiser kage.

Vi spiller ca. 4-6 koncerter om året. I øjeblikket er der ledig plads på guitar, basun, trompet, 2. tenor- og baryton saxofon.

The Cool Hippies

The Cool Hippies er bandet for den videregående instrumentalist. Aldersgruppen er målrettet 6.-9. klasse.

Vi spiller musik, som eleverne er med til at bestemme og arbejder meget gerne med den skabende proces. Vi lægger vægt på sammenhold og gensidig respekt og arbejder målrettet mod et højt fagligt niveau med råswingende musik.

Vi spiller ca. 3-5 koncerter om året.

– Let øvede
– Øvede

Guitarsammenspil

For elever i alderen 8-13 år, der har spillet mindst et års tid. Vi spiller 2- og 3-stemmige satser i forskellige stilarter. Vi har to hold.

OCDisease

Dette er et rytmisk band, hvor besætningen er sang, blæsere, guitar, keyboard, bas og trommer. Optagelse aftales med læreren.

Queen C

– Begyndere/let øvede
– Øvede

Slagtøjssammenspil

Kristian har to faste ensembler, som er niveaudelt i begyndere og øvede. Vi spiller på alle instrumenter, som slagtøjsinstrumentgruppen byder på, og som skolen har – xylofon. marimba, vibrafon, klokkespil, pauker, div. småpercussioninstrumenter og congas, bongotrommer, claves mm. Vi vælger musiknumre sammen og arrangerer for vores gruppe – alt “godt” og alle genrer kan bruges!

Optagelse aftales med Kristian og din egen instrumentallærer.

Spillebulen

Vi synes, at sammenspil er en vigtig ting. Så når man har spillet et par år på sit instrument, er det på tide at finde ud af, hvad det kan bære – sammen med andre. Her er Spillebulen en mulighed. Vi spiller alt fra bulgarsk sigøjnermusik over filmmelodier til Cowboy blues. Alt sammen skyllet ned med en rytmeleg til at styrke den fælles puls. Undervisningen vil foregå i tæt samarbejde med den enkelte elevs instrumentallærer.

The Undecided

White Shirts