Info
VELKOMMEN til Musikhøjskolen, skoleåret 2022/23
Du kan tilmelde dig i løbet af hele skoleåret.
Rigtigt mange på venteliste får tilbudt plads i løbet af skoleåret. Ved senere start beregner vi en reduceret pris.
Link til liste over ledige pladser - klik her.
Undervisningen er for børn og unge 0-25 år med bopæl i Frederiksberg kommune.
Udenbys elever kan også tilmelde sig - se reglerne under INFO - klik her.
Hvis du er over 25 år, kan du gå i Musikhøjskolens Aftenskole, uanset hvor du bor - klik her.
Appen
I appen kan du:
Ferieplan for skoleåret 2022/23
Hent kalender – klik her (pdf)
Kontoret åbner efter ferien | mandag 1. august |
SÆSONSTART Musikhøjskolen | mandag 29. august |
SÆSONSTART Dans, Billedskolen og Filmværkstedet | mandag 12. september |
Efterårsferie (uge 42) | lørdag 15. oktober - søndag 23. oktober |
Juleferie Billedskolen og Filmværkstedet | lørdag 10. december - søndag 8. januar |
Juleferie Musik og Dans (kontoret er åbent i uge 1) | lørdag 17. december - søndag 8. januar |
Vinterferie (uge 7) | lørdag 11. februar - søndag 19. februar |
Påskeferie | lørdag 1. april - mandag 10. april |
SIDSTE UNDERVISNINGSDAG for: | |
Filmværkstedet - Film GALLAFEST Billedskolen | fredag 31. marts onsdag 12. april mandag 17. april |
St. Bededag | fredag 5. maj |
Kr. Himmelfartsferie | torsdag 18. maj - fredag 19. maj |
2. pinsedag | mandag 29. maj |
SIDSTE UNDERVISNINGSDAG for: | |
Vuggestuer, Børnehaver, Musik & Bevægelse 1-4 år, Musikværksteder 5 år, 0.-3. klasse Musikalsk Forskole på folkeskolerne | fredag 2. juni |
Grundlovsdag | 5. juni |
SIDSTE UNDERVISNINGSDAG for den øvrige skole (inkl. Dans) | mandag 19. juni |
Kontoret har sommerferielukket fra | lørdag 1. juli |
Alle datoer er inklusiv. |
Tilmelding, udmeldelse, orlov
Sæsonen følger skoleåret. Den starter 29. august og slutter i juni.
Dans og performance, Billedskolen og Filmværkstedet starter i tredje uge af sæsonen, og slutter lidt før.
Se under afsnittet ‘Ferieplan’ eller på tilmeldingen under det enkelte fag/hold hvilken dato, din undervisning slutter.
Tilmelding er for én sæson/ét skoleår ad gangen og gælder hele sæsonen/skoleåret.
Hvis du får plads efter sæsonstart, er tilmeldingen for resten af sæsonen/skoleåret. Undervisningsgebyret vil blive reguleret, så du først betaler fra den dato, du starter.
Både nuværende elever og elever på venteliste skal tilmelde sig hver sæson. Hvis du gør det inden tilmeldingsfristen, bevarer du din anciennitet.
Tilmelding til undervisningen via hjemmesiden er ikke omfattet af fortrydelsesretten (jf. Forbrugeraftalelovens §18, stk. 2, nr. 12).
Udmeldelse
Tilmelding er bindende for hele sæsonen/skoleåret.
De tre første måneder betragtes dog som prøveperiode.
Udmeldelse fra MUSIK kan derfor ske med virkning pr. 30. november og skal være kontoret i hænde senest 10. november kl. 12.
Udmeldelse fra DANS, BILLEDSKOLEN og FILMVÆRKSTEDET kan derfor ske med virkning pr. 31. december og skal være kontoret i hænde senest 30. november.
Ved flytning fra kommunen eller længerevarende sygdom kan udmeldelse ske mod dokumentation og kun skriftligt (gerne pr. mail) til kontoret med minimum én måneds varsel før den 1. i en måned.
Følgende gælder IKKE som udmeldelse:
– Udmeldelse efter tidsfristen
– Manglende betaling
– Ingen deltagelse i undervisningen
– Hvis undervisningen permanent overtages af vikar
– Mundtlig udmeldelse
– Udmeldelse til læreren
Udmeldelse kan KUN ske skriftligt (gerne pr. mail) direkte til kontoret, og inden for tidsfristen.
Mailen skal sendes til: mail@musikhoejskolen.dk
Orlov
Hvis du midlertidigt fraflytter kommunen, fx på efterskole, højskole eller du skal på high school eller studere i udlandet, kan du blive sat på orlov. Anmodning om orlov skal mailes til kontoret.
Se under ‘Vejledende prioriteter ved fordeling af elevpladser’ hvordan din tilmelding prioriteres, når du tilmelder dig efter orloven.
Sygdom og fravær, refusionsopgørelse, elevafbud
Ved musiklærerens fravær søges undervisningen overtaget af en vikar. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, aflyses timen via mail eller sms. Om muligt erstattes undervisningen senere inden for Frederiksberg Kommunes skoleferieplan, eventuelt i form af ekstra fællesaktiviteter.
Tilbagebetaling finder sted fra og med tredje aflyste undervisningsgang. Beløb under kr. 110 refunderes ikke. Aflysninger, som Musikhøjskolen ikke er ansvarlig for, refunderes ikke. Eventuel refusion finder sted samlet for hele skolen efter sæsonens afslutning, ultimo juni måned. For gentilmeldte elever fratrækkes et eventuelt beløb i 1. rate i ny sæson.
Er en elev syg eller fraværende, erstattes timen ikke. Ifald undervisningen permanent overtages af vikar, er det ikke gyldig udmeldelsesgrund.
Omlægning af undervisning
I forbindelse med større arrangementer, rejser og koncerter kan den faste undervisning, både solo og hold, blive aflyst. Aflyst undervisning, for elever der er omfattet af disse arrangementer, vil ikke blive erstattet.
Instrumentalundervisning (i Smallegade og på De Små Musikhøjskoler) kan omlægges til fjernundervisning, når det er nødvendigt, og træder i stedet for elevens normale undervisning. Undervisningen foregår på elevens sædvanlige skemalagte undervisningstidspunkt. Elev og forældre adviseres på forhånd af skolens kontor og/eller læreren, og det tekniske aftales med læreren.
Afbud fra elever
Hvis du er syg eller på anden måde forhindret i at komme til en undervisningstime, skal du melde afbud direkte til din lærer pr. sms eller mail. Skriv direkte fra appen, se kontaktinfo under ‘Undervisere’ eller ved at logge ind på din elevside.
OBS! Afbud kan IKKE sendes via folkeskolernes elev-/forældreintra.
Søskenderabat, nedsat betaling
Søskenderabat
For søskende, der er under 18 år ved 1. undervisningsgang i sæsonen, betales fuld pris for det barn, der betaler den højeste rate, mens der til øvrige søskende ydes en rabat på 25%.
Søskenderabatten findes automatisk i elevsystemet via betalerens cpr. nummer. Hvis du ønsker søskenderabat, skal du tilmelde hver søskende med samme betaler.
Nedsat betaling – Musikundervisning
Frederiksberg Kommunes kommunalbestyrelse har afsat en pulje til nedsættelse af deltagerbetaling til musikundervisning til fordeling blandt elever fra hjem i Frederiksberg Kommune med lav husstandsindkomst. Ordningen er forbeholdt hjemmeboende elever under 18 år.
Den nedsatte betaling bliver fordelt mellem 100% friplads, 66% friplads og 33% friplads. Den nedsatte betaling følger de samme indkomstgrænser som kommunens daginstitutioner op til en husstandsindkomst på kr. 450.358 (skoleåret 22/23). Indtægtsgrænsen forhøjes med kr. 65.747 for enlige forsørgere (= op til kr. 516.105). Det er den skattepligtige indkomst, der benyttes.
Hvis antallet af berettigede ansøgninger ikke kan dækkes af den afsatte pulje, vil alle berettigede ansøgere stadig modtage tilskud, men i reduceret omfang.
Ansøgningen er for én sæson ad gangen, du skal søge hver sæson (= skoleår).
►Rettidig ansøgningsfrist sæson 2022/23
Samme dato som rettidig tilmelding, 23. maj 2022.
OBS! For at være sikker på at være med i fordelingen skal du søge inden for fristen, også selvom du endnu ikke ved, om dit barn får plads.
Du kan også ansøge efter fristen. Af og til er der stadig et beløb, vi kan tildele (hvis vi fx har fået en udmeldelse), og hvis ikke, kommer du automatisk på venteliste.
►Ansøgning
– Der kan ansøges via online tilmeldingen indtil 23. maj 2022
eller/herefter
– Ansøgningsskema kan downloades som pdf fil – klik her for at hente ansøgningsblanketten.pdf
Ansøgning og forskudsopgørelse(r) kan mailes til os.
►Forskudsopgørelse(r)
Kopi af nyeste forskudsopgørelse(r) for husstanden, der viser skattepligtig indkomst, skal vedlægges (i pdf).
Instrumentleje
Det er i begrænset omfang muligt at leje instrumenter på Musikhøjskolen. Begyndere har fortrinsret. Leje af instrumenter aftales med din lærer.
Leje af instrument registreres på elevens side og kan ses af både elev og værge under ‘Mine Stamdata’.
Lejekontrakt og opkrævning fremsendes pr. mail. Lejen betales i to rater hhv. 1. oktober og 1. marts. Prisen fremgår af afsnittet ‘Priser’ her på siden. Der er ingen refusion, hvis instrumentet tilbageleveres inden ratens ophør.
Lejebetingelser
Lejeperiode
Instrumenter kan lejes for én sæson ad gangen, efter særlig aftale dog for to sæsoner. Herefter forventes det, at man selv anskaffer et instrument.
Hvis Musikhøjskolen har lejet instrumentet til eleven på en anden musikskole og denne ønsker instrumentet tilbage før udlejningsperiodens udløb, hjemkalder vi instrumentet med samme varsel, som vi får fra musikskolen. Evt. for meget indbetalt leje returneres.
Forsikring
Lejer hæfter økonomisk for enhver beskadigelse eller bortkomst af instrumentet. Det anbefales at undersøge, om egen familieforsikring dækker lejet instrument, og hvis ikke, at lejer tegner særskilt instrumentforsikring. Ved skader eller bortkomst skal Musikhøjskolens kontor kontaktes straks.
Vedligeholdelse/skader
Instrumentet overtages af lejer i spilleklar stand. Almindelig vedligeholdelse i lejeperioden påhviler lejeren. Eventuelle større skader, som opstår i lejeperioden, og som tydeligt er et resultat af almindelig nedslidning, repareres af Musikhøjskolen. I hvert enkelt tilfælde foretager Musikhøjskolen en vurdering af skaden.
Vejledende prioriteter ved fordeling af elevpladser
- Alle rettidige tilmeldinger fra ansøgere bosat i Frederiksberg kommune behandles lige.
- Blandt disse prioriteres ansøgerne i følgende orden:
a) gentilmeldinger til samme fag
b) elever tilbage fra orlov til samme fag
c) gamle elever fra andre fag
d) gamle ventelisteelever
e) nye elever - Ikke rettidigt modtagne tilmeldinger prioriteres i den rækkefølge de indkommer og placeres efter rettidigt tilmeldte nye elever (2.e).
- I udvælgelsen tages der hensyn til evt. søskende på skolen. Dette dog kun i tilfælde af at andre prioriteter stiller flere elever lige.
- I fordelingen af instrumentalelevpladser kan der opnås dobbelt tid eller to fag i de tilfælde, hvor det af pædagogiske grunde skønnes begrundet. Denne vurdering foretages af skolens ledelse i samarbejde med de aktuelle lærere.
Udenbys elever
– se reglerne i næste afsnit.
Udenbys elever
- Elever, der ikke er bosat i Frederiksberg kommune, kan normalt ikke optages. Undtaget er besættelse af evt. ledige pladser i de tilfælde, hvor ansøgerens hjemkommune eller ansøgeren privat udreder det tilskud, som Musikhøjskolen modtager fra Frederiksberg kommune for den givne plads, samt et administrationsgebyr. Undtaget er også elever på Frederiksberg kommunes folkeskoler.
- Udenbys elever skal derudover betale almindelige undervisningstakster på lige fod med elever fra Frederiksberg kommune.
- Udenbys elever optages for én sæson ad gangen.
Priser for udenbys elever sæson 2022/23
- Den almindelige undervisningstakst på lige fod med elever fra Frederiksberg kommune. Taksterne står under de enkelte fag på tilmeldingen.
- Tillagt et administrationsgebyr på kr. 280 pr. elevplads pr. sæson ved optagelse.
- Tillagt for instrumentstarterhold og 15 min. instrumentalundervisning kr. 3.250 pr. elevplads pr. sæson.
- Tillagt for 25 min. instrumentalundervisning kr. 5.400 pr. elevplads pr. sæson.
- For skolens øvrige hold, kor og sammenspil betales kun den almindelige undervisningstakst plus administrationsgebyr.
Persondatapolitik
Alle spørgsmål herom kan rettes til souschef Thorbjørn Kjærgaard på mail.
Om os
Se Musikhøjskolens værdigrundlag og strategi 2019-2023 – klik her. (Åbner som pdf i nyt vindue.)
►Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik- og Kulturskole tilbyder undervisning i musik, sang, dans, billedskole og filmværksted på Frederiksberg.
Vi er en selvejende institution og medlem af landsorganisationen DMK, Danske Musik- og Kulturskoler.
Vores musiklærere er overenskomstansatte under Dansk MusikPædagogisk Forenings (DMpF) og Dansk Musiker Forbunds (DMF) overenskomst med Kommunernes Landsforening.
Musikundervisningen er for børn og unge 0-25 år med bopæl på Frederiksberg og hører under Musikloven.
“Hver kommune er forpligtet til at drive en musikskole, enten som kommunal institution eller som selvejende institution med kommunalt tilskud. Musikskolerne skal tilbyde musikundervisning til børn og unge op til 25 år, og de kan derudover tilbyde undervisning til voksne over 25 år.
Udover undervisning i musik er musikskolerne en del af det kommunale kulturlandskab og bidrager med en række aktiviteter som fx er rettet mod dagtilbud, folkeskoler, lokale begivenheder og events mv.
I folkeskoleloven beskrives det direkte, at folkeskolerne indgår i samarbejder og partnerskaber med musik- og kulturskoler, og at dette bidrager til opfyldelsen af folkeskolens formål og mål for folkeskolens fag og obligatoriske emner.
Samarbejdet kan omfatte folkeskolens musikundervisning eller musikskolen kan understøtte folkeskolens undervisning i andre fag. Det kan være korte eller længere forløb.”
►Musikhøjskolens Aftenskole
Vores undervisning for voksne i Musikhøjskolens Aftenskole er under Folkeoplysningsloven.
Aftenskolen er en forening og er medlem af DOF – Dansk Oplysnings Forbund.
►Musikalsk GrundKursus – MGK
MGK Frederiksberg er under MGK Hovedstaden. Det er et gratis treårigt kursus for 14-25 årige med optagelseprøve.
►Musikhøjskolen er en KULTURSKOLE!
Gennem de sidste 15 år har vi udvidet vores aktiviteter, så vi nu har undervisning i musik, billedkunst, film samt dans og performance.
Vores børn og unge møder et kulturbillede med både klassiske kulturretninger og mangeartede blandingsformer. Skolens samlede strategi for den fremtidige faglige profil er derfor at afspejle denne virkelighed. Mange vælger en enkelt retning, men mange vælger også flere kulturretninger og ofte samtidigt.
Vi mener, at en samlet institution, der rummer så mange udtryk som muligt, er en stærkere læringsplatform, end hvis det var splittet op i en række små skoler.
En sådan kulturskole vil være en vægtig samarbejdspartner for folkeskolen. Den vil styrke mulighederne for at udfolde tankerne om den åbne skole og være med til at udvikle de kunstneriske fag.
Politikerne på Frederiksberg har vedtaget opførelsen af en samlet kulturskole bag Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Forum i erkendelse af de store potentialer, der ligger i at give den kulturelle dannelse en vægtig og dynamisk ramme.
Bestyrelsen
Maria Bruun Eichhorn | forældrerepræsentant – forperson |
Mette Bang Larsen (Ø) | kommunalbestyrelsesrepræsentant |
Carina Høedt (C) | kommunalbestyrelsesrepræsentant |
Laila Nørrekjær Nielsen | folkeskolerepræsentant |
Morten Jung (C) | erhvervsrepræsentant |
Anna Bohm | lærerrepræsentant |
Kristian S. Lassen | lærerrepræsentant |
Vakant | elevrepræsentant |