2. september 2021

Corona/COVID-19 anses ikke længere for at være en samfundskritisk sygdom, så påbud og regler er ophævede, men der er stadig et sæt rigtig fornuftige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.
Afstand og hygiejne er stadig alfa og omega i bekæmpelsen af COVID, suppleret med en løbende opmærksomhed på eget og andres umiddelbare helbred.

Følgende pejlemærker er gældende på Musikhøjskolen:

• Hvor det overhovedet er muligt, skal alle forsøge at holde mindst én meters afstand. Sundhedsstyrelsens definition af en tæt kontakt i forbindelse med smitteopsporing er under en meters afstand i mere end et kvarter.
  • Er der elever, der efter at have været til undervisning på Musikhøjskolen testes positive (op til 48 timer efter), skal Musikhøjskolens kontor informeres, så vi kan give besked til de relevante elever og lærere samt opfordre til testning.
  • Er eleven testet positiv, men er uden symptomer, tilbyder vi fjernundervisning i den udstrækning, det kan lade sig gøre. Eleven kontakter sin lærer hurtigst muligt.

Vedr. anden del af sæson 2020/21 (fra januar ’21) er følgende gældende:

Instrumental- og solosangundervisning i Smallegade og De Små Musikhøjskoler på folkeskolerne
Fjernundervisning på dit sædvanlige undervisningstidspunkt. Detaljer og teknik aftales med din lærer.
Fjernundervisningen træder i stedet for den fysiske undervisning. Sammenspillet på De Små Musikhøjskoler omlægges til ekstra instrumentaltid for hver elev.
Der er ikke refusion ud over den almindelige refusion ved eventuelle aflysninger. Refusionen er beregnet og fratrukket 1. rate ny sæson 2021/22. Se reglerne under INFO.
Fra 21. april er der fysisk undervisning for elever under 18 år, dog ikke i solosang.
Fra 21. maj er der fysisk undervisning for alle.
Forårssemesteret starter efter juleferien mandag 11. januar og slutter 18. juni.

Musikhold og kor i Smallegade, KU.BE og på folkeskolerne
Disse hold starter online fra tirsdag 6. april (efter påskeferien) og slutter 25. juni. Holdene får direkte besked af lærerne om detaljer og teknik.
Mulighed for fysisk undervisning fra 21. april. Hvert hold får direkte besked af kontoret/lærerne, når/hvis det er muligt at overgå til fysisk undervisning.
Aflysninger indtil påskeferien, der ikke kan nå at blive erstattet i forlængelse af sæsonen, dvs. indtil 25/6, vil indgå i den samlede refusionsopgørelse, der beregnes for hele sæsonen (= skoleråret) i slutningen af juni. Se refusionsreglerne på hjemmesiden under INFO. Af tekniske årsager er beregningen for alle hold udskudt til august. Refusionen er beregnet og mail er sendt til alle berettigede 8/9-21.

Sammenspil
Bands, ensembler og orkestre kan mødes fysisk igen fra 21. april, fra 21. maj også for elever fra 18 år og sang.
Sæsonen er forlænget til 25. juni.

Dans, Billedskolen og Filmværkstedet
De 12 undervisningsgange i forårssemesteret starter online fra tirsdag 6. april (efter påskeferien).
Mulighed for fysisk undervisning fra 21. april. Hvert hold får direkte besked af kontoret/lærerne, når det er muligt at overgå til fysisk undervisning.
Aflysninger indtil påskeferien, der ikke kan nå at blive erstattet i forlængelse af sæsonen, dvs. indtil 25/6, vil indgå i den samlede refusionsopgørelse, der beregnes for hele sæsonen (= skoleråret) i slutningen af juni. Se refusionsreglerne på hjemmesiden under INFO. Af tekniske årsager er beregningen for alle hold udskudt til august. Refusionsopgørelsen er beregnet 8/9, eventuel refusion er desværre under minimumsgrænsen, se refusionsreglerne under INFO.

Det er så dejligt igen at have liv på Musikhøjskolen.

Fjernundervisning
Din undervisning kan være omlagt til fjernundervisning pga. coronarestriktioner.
Undervisningen vil som udgangspunkt være på dit sædvanlige undervisningstidspunkt. Detaljer og teknik aftales med din lærer.
Hold: De fleste af vores lærere bruger Zoom til holdundervisningen. Du får tilsendt link og login af din lærer.
Instrumental: De fleste af vores lærere bruger vores elevsystem Speedadmin til instrumentalundervisningen.
Sådan gør du:
- Log på Speedadmin.*
- Klik på 'Studieplan'.
- Klik på din lektion (her kan du se lektier, noder eller andet, din lærer evt. har lagt til dig).
- Klik på 'Live video' (i højre side) og afvent, at din lærer starter din undervisning.
- Anvend gerne højttalere eller hovedtelefoner for bedre lyd.

*) Fungerer både i en browser og på Speedadmins app. Kvaliteten er bedst i en browser.
Klik her for direkte link til login.
Hvis du har glemt dit brugernavn og kodeord, så klik på 'Glemt dit kodeord?' på login-siden.

Her viser Freja, hvordan du logger på 'Live video' - klik her (youtube video, åbner i nyt vindue)