Blæsere

Fra ca. 6-7 år til 25 år

Blokfløjte

Du kan gå til blokfløjte på Musikhøjskolen hos vores obolærer Eva Holck. Eva bruger blokfløjten som en forberedelse til at spille obo. Grebene ligner nemlig rigtig meget, og blokfløjten er relativt nem at lave lyd på. Efter nogle måneder eller mere kommer du så i gang med at spille obo, og en ny stor verden af musik og sammenspil åbner sig!

Fagot

Man kan spille fagot fra ca. 7 år og kan nå de forskellige klapper med fingrene.

Der er mulighed for at starte på en mindre fagot (kvintfagot eller børnefagot).

Er man blevet god til at spille små melodier på fagotten, er der mange sammenspilsmuligheder på Musikhøjskolen. Der er mangel på fagotspillere.

Man kan leje fagot på Musikhøjskolen.

Fra. 8-9 år til 25 år

Klarinet

Har du lyst til at spille klarinet? Klarinetten har en varm og rund klang. Den kan spille dybe bløde toner og kan komme meget højt op. Så der er rig mulighed for at udtrykke noget både følsomt og temperamentsfuldt!

Du kan spille klarinet i alle aldre, men skal helst være fyldt 8-9 år for at kunne starte. Dine fortænder skal være udvoksede, når du starter med at spille klarinet. Med udgangspunkt i individuel undervisning spiller vi i klarinetklassen meget med og for hinanden. Klarinetten egner sig til at spille sammen med alle instrumenter og kan bruges i alle stilarter.

For at opnå størst mulig frihed på instrumentet lægges der i undervisningen vægt på den grundlæggende teknik. Forældre er meget velkomne til at overvære undervisningen.

Fra ca. 8 år til 25 år

Obo

Oboens smukke tone er nem at genkende, den kan spille mange slags musik, men findes især i det klassiske symfoniorkester – det er oboen, der stemmer hele orkestret!

Hvis du synes, at oboens lyd er smuk, flot og følsom, kan du lide at synge, og har du nemt ved at puste balloner op, ja så er oboen måske noget for dig! Alt efter fysisk udvikling kan du starte på obo fra ca. 9 år. Vi kan evt. starte på blokfløjte og tage fat på oboen, når det føles rigtigt for dig. Instrumenterne supplerer hinanden fint – især i begyndelsen.

At spille et instrument er lidt af et ”samarbejdsprojekt” i familien. Børn og unge elever har ofte brug for de voksnes hjælp til at huske den daglige øvning. Forældrene behøver ikke at vide noget om musik.

Du vil også få mulighed for at deltage i sammenspil på Musikskolen.
Jo dygtigere du bliver, jo flere sammenspilstilbud: der er mangel på obospillere!

Saxofon

Saxofonen er et taknemmeligt instrument at begynde på.

Man kommer hurtigt i gang med at spille musik, og det er intuitivt – lidt ligesom at synge.

Saxofonens lyd har personlighed og lyder altid på sin egen særlige måde, alt efter hvem der spiller.

Saxofonen er et populært instrument inden for især jazz, hvor der improviseres meget. Den findes også i blues, soul, pop og rockmusik både som solistinstrument, eller hvor den indgår i en blæsergruppe med f.eks. trompet og basun.

Fra ca. 6 år tll 25 år

Trompet

Trompeten er nok et af de mest kendte blæseinstrumenter, der findes. Der er ikke mange, der ikke kender det kendte tema fra Star Wars-filmene med den karakteristiske trompetfanfare. Flot og imponerende.

Trompeten er et sjovt instrument at spille, fordi man ret hurtigt kan spille små melodier, når man først har lært de basale blæseteknikker, som man lærer vha. en masse sjove blæseapparater. Og trompeten klinger altid stort og flot.

Trompeten er super egnet til både rytmisk og klassisk musik.

Man kan ret hurtigt være med i orkestre og sammenspilsgrupper, og man skal ikke være bange for ikke at kunne blive hørt!

Fra 6-7 år til 25 år

Trækbasun

Trombonen (også kaldet trækbasun) er et fantastisk instrument, som bliver brugt i næsten alle stilarter. Så har du lyst til at spille f. eks. klassisk, jazz, salsa, funk, blues, bigband eller brasiliansk musik, så har du fundet det perfekte instrument. Du vil lærer alt om teknikken og musikken som der er når man spiller på dette fantastiske instrument. Og så have det sjovt mens du gør det.

Så hvis du f. eks. er blevet fascineret af at se en trombonist spille og vil finde ud af, hvor trækket forsvinder hen, eller hvor lang eller kraftig en tone man kan holde, så er det trombone du skal melde dig til.

Tværfløjte

Tværfløjten har altid været et populært instrument, som har været brugt i næsten al slags musik gennem tiderne.

Det er selvfølgelig krævende at lære at spille på ethvert instrument, men fløjten er alligevel relativt enkel at gå til, når man først har fundet ud af at få en lyd ud af den. Nogle kan med det samme, andre skal bruge en til to uger før det lykkes. Men vi har aldrig oplevet, at nogen ikke kunne finde ud af det.

Samtidig med at du lærer at læse noder, kommer du derfor hurtigt til at kunne spille melodier. Det vil sige, at du også hurtigt kommer til at spille sammen med andre. Sammenspil er en stærkt motiverende faktor, således at du får lyst til at fortsætte med at dygtiggøre dig.

Tilbage til Soloundervisning

Tilbage til Instrument og sang