Billedskolen

Frederiksberg KulturCamp 2020 - i vinterferien uge 7

Forvandlinger er overskriften for dette års KulturCamp.

Campen varer tre dage, onsdag til fredag 12.-14. februar kl. 10-15 og afsluttes fredag 14. februar kl. 15-17 med et brag af en KULTURFEST.
Det koster 330 kr. at være med.

Det hele foregår på Musikhøjskolen, Smallegade 12.

Alle venner og familie er velkomne til Kulturfesten fredag!

Tilmeldingsfristen er forlænget til fredag 31. januar kl. 12.

Det er din helt egen kreative kilde, som det handler om på Billedskolen.

I det trygge samvær med læreren og kammeraterne får du mulighed for at udvikle dine kreative og faglige evner. På holdet får du også individuel vejledning i at skabe dine egne billeder, og det er med til at vi styrker din respekt for materialet og for vores arbejdsgange.

På holdene dyrker vi sammen en praktisk tilgang til de basale principper inden for billedkunsten. Du arbejder intenst med dine færdigheder, både teknisk og kunstnerisk – hele tiden med fokus på udtryksglæde og evnen til fri leg med materialerne og metoderne – iagttagelsesevne, komposition, farvelære, tegning, collage, akvarel, tusch, kultegning, akrylmaleri, linoleumstryk, relief, papmaché, ler, gips, pap og meget mere.

Du vil være med til at hente inspiration i kunsthistorien enten i form af en periode eller en bestemt kunstner; i naturen med årstider, dyr, planter og mennesker; i litteraturen med ord, begreber og meget andet. Der er vægt på fordybelse, og vi arbejder gerne med et tema eller en opgave over længere tid.

Med jævne mellemrum møder du gæstelærere, der kan inspirere dig på nye områder af billedkunstens verden, og vi holder jævnligt udstillinger, hvor dit og kammeraternes arbejde bliver vist frem.

Undervisningen foregår på Billedskolen, Godthåbsvej 21C, gårdhuset 1. sal.

facebook logo  Se eksempler på elevernes kunstværker på Billedskolens facebookside – klik her.

VELKOMMEN til Musikhøjskolen, skoleåret 2022/23

Du kan tilmelde dig i løbet af hele skoleåret.

Efter tilmelding hører du fra os så hurtigt som muligt.
Hvis der er plads, mailer vi bekræftelse og betalingsinfo. Hvis du tilmelder dig soloundervisning på et instrument, kontakter vi dig først vedr. undervisningstidspunktet. Man betaler først, når vi har sendt bekræftelsesmailen.
På nogle hold og instrumenter er der desværre ikke plads i øjeblikket - men tilmeld dig alligevel, så er du automatisk på venteliste.

Rigtigt mange på venteliste får tilbudt plads i løbet af skoleåret. Ved senere start beregner vi en reduceret pris.
Link til liste over ledige pladser - klik her.

Undervisningen er for børn og unge 0-25 år med bopæl i Frederiksberg kommune.
Udenbys elever kan også tilmelde sig - se reglerne under INFO - klik her.
Hvis du er over 25 år, kan du gå i Musikhøjskolens Aftenskole, uanset hvor du bor - klik her.

Billedværksted 1.-4. klasse

Vi tegner, maler, laver collage, gnidetryk, papirklip og meget andet. Vi leger og eksperimenterer med farve og form i et hyggeligt fælleskab på holdet. Du får en bred introduktion til billedkunstens verden og kendskab til mange materialer.

Du får både opgaver, hvor du lærer noget nyt, og opgaver, hvor det gælder om at udtrykke sig og være kreativ. Husk at medbringe livlig fantasi og lyst til at prøve noget nyt.

Billedværksted 4.-9. klasse

Dette kursus lægger vægt på at udvikle og styrke din fantasi og dine evner inden for billedkunst. Vi skal arbejde med mange materialer og udtryksformer såsom tegning, maleri, collage, skulptur, grafik, mixed media mm.

Vi har forskellige projekter undervejs, som kan være alt fra at tegne opstilling, male abstrakt, lave en collage eller bygge din egen idé i gips. Vores inspiration henter vi bl.a. i naturen, kunsthistorien, litteraturen og mange andre steder. Husk at medbringe livlig fantasi og lyst til at prøve noget nyt.

Tegning 5.-9. klasse

Er du glad for at tegne, og vil du gerne blive bedre, så er dette kursus noget for dig.

Vi tegner med blyant, kul og tusch. Vi arbejder med de grundlæggende tegnemetoder og teknikker inden for stregtegning, skraveringsmetoder og måleteknikker mm. Vi øver os i at se perspektiv og proportioner. Vores motiver kan være stilleben, blomster, fotos, menneskekroppen, ansigt, hænder og meget mere.

Kurset henvender sig både til nybegyndere og øvede. Det vigtigste er at du er motiveret for at gå ind på undervisningen og klar til at lære nyt.

Maleri 5.-9. klasse

Kom og lær at male. Du bliver god til at se og bruge farver, og du får gode tips til at blande dem. Vi arbejder med akrylmaling på papir og lærred, og du lærer en masse om maleri fra skitse til færdigt billede.

Vi har fælles oplæg og temaer, som du arbejder selvstændigt med, og du får masser af individuel vejledning i processen. Du kan også få mulighed for at arbejde med egne ideer undervejs. Vi maler både figurativt og abstrakt og vores motiver er opstillinger, fotos og forskellige temaer bla. fra kunsthistorien, kombineret med egne ideer.

Kurset henvender sig til både nybegyndere og øvede. Det vigtigste er, at du er motiveret og klar til at lære nyt.

Musik og Billedkunst på la Cours Vej

Billedkunst og musik 3.-5. klasse – NYT hold!
‘Den lille Kulturskole’, Skolen på la Cours Vej

På dette hold får du undervisning i både billedkunst og musik, og i hvordan vi sammen kan forene de to kunstarter.

Vi skal tegne, male og spille på instrumenter. I perioder låner du et instrument med hjem. Så kan du øve dig hjemme og måske også spille for familien.

Målet er, at I på holdet kan skabe jeres eget udtryk – tegne musikken og spille billederne!

Vi glæder os til at fylde de fine nye rammer i Huset på Beringsvej på Skolen på la Cours Vej med billeder og musik!